Afanaisa Lazo, met coaching en mindfulness geeft zij het recruitment vak een nieuwe dimensie!

Afanaisa Lazo, met coaching en mindfulness geeft zij het recruitment vak een nieuwe dimensie!

Mijn naam is Afanaisa Lazo en ik ben sinds november 2017 werkzaam bij Women in Sales als recruiter. Hoog tijd dus om mijzelf even voor te stellen en om uit te leggen hoe ik als afgestudeerde psycholoog in het recruitment vak terecht gekomen ben.

Al van kinds af aan ben ik erg nieuwsgierig naar wat mensen drijft en waarom mensen doen wat ze doen. Toen ik een studie moest kiezen wilde ik graag geneeskunde doen. Ik vind het menselijk lichaam erg interessant en het leek me verstandig om een hele brede studie te kiezen. Helaas kwam ik niet door de loting heen. Toen heb ik besloten om psychologie te gaan studeren. Ik dacht als ik het menselijk lichaam niet kan bestuderen, dan maar het meest complexe orgaan!

Deze studie heeft een goede basis gelegd voor hoe ik naar mensen kijk. Het heeft me ook meer zelfinzicht gegeven. Hoe bepaalde gedachtenpatronen ontstaan en hoe groot de invloeden van ervaringen en opvoeding zijn. Toch miste ik iets tijdens mijn studie, gevoelsmatig klopte de studie niet met hoe ik naar de wereld kijk. Ik vond het heel erg gericht op het cognitieve terwijl ik dingen op een meer holistische manier zie. Ik was altijd al geïnteresseerd in spiritualiteit en oosterse geneeskunde. In het Westen is geneeskunde vooral curatief terwijl in het oosten veel meer gericht wordt op preventie. Deze stroming trok mij veel meer en zo ben ik beland in yoga en mindfulness.

Na mijn studie ben ik naar Suriname gegaan, om mijn roots (van vaders kant) te ontdekken Toen ik daar mijn yogadocent tegenkwam waren zijn leringen het antwoord op wat tijdens mijn studie was blijven liggen. Met veel enthousiasme ben ik zijn opleiding gaan volgen. Naast deze opleiding heb ik als projectcoördinator gewerkt bij een fysiotherapeutenpraktijk, waar we ook vanuit de preventie kant sport- en voedingsprogramma’s bij bedrijven uitvoerden.

Daarna heb ik voor een stichting gewerkt, gericht op de empowerment van jongeren; het aanleren van communicatieskills, doelen stellen en hoe om te gaan met problemen. Tegelijkertijd met mijn yoga opleiding heb ik een intuïtief-coachen opleiding gedaan. Deze combinatie was precies wat ik tijdens mij studie gemist had. Werkelijk contact en verbinding maken met wie je ten diepste bent, loopt als een rode draad door mijn opleidingen heen en dat is ook waarvan ik geloof dat daar de sleutel tot geluk ligt.

Na 3,5 jaar in Suriname ben ik nog een maand naar India geweest voor yogatraining. Terug in Nederland ging ik op zoek naar een baan. Tijdens deze zoektocht kwam ik bij een recruiter aan tafel en dacht ik: ‘Ik wil jouw baan!’. Toen ben ik vrij snel bij Women in Sales terecht gekomen.

Het leukste aan mijn baan vind ik om de kandidaten die ik benader erbij te helpen om iets te gaan doen waar hun hart echt sneller van gaat kloppen. Om deze reden vind ik het vooral leuk om in gesprek te gaan met starters, die nog wat zoekende zijn.

Women in Sales trok mij aan omdat ik de recente veranderingen binnen de sales wereld erg interessant vind. Er wordt steeds meer naar de klantbeleving gekeken en het draait niet alleen om harde cijfers. Een lange termijn relatie met klanten is belangrijker dan een snelle sale. Als sales professional krijg je dan ook steeds meer een adviserende rol. Toch hebben veel mensen nog steeds een beeld van sales dat het om harde cijfers draait, wat ik zelf in eerste instantie ook had.

De sales wereld is echt geen keiharde mannenwereld waar alleen maar gladjakkers werken. Ik vind het erg mooi om te zien hoe Women in Sales bijdraagt aan deze verandering. Ik ben er trots op dat ik aan zo’n mooi initiatief kan mee werken.

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Hoe verwerkt ons brein informatie? Tijdens dit webinar neemt dr. Marcia Goddard je mee in de neurowetenschap van besluitvorming. Hoe…
Waarom meer vrouwen nodig zijn binnen de technische sector

Waarom meer vrouwen nodig zijn binnen de technische sector

Het aandeel vrouwen dat een technische beroep uitoefent, is een schrijnende 15%. Wij vroegen Francien Korstanje – Business Unit Director…

Meer vrouwen aan de top. Geen gezeik, iedereen gelijk!

Afgelopen week heeft Elles van Teylingen meegewerkt aan een Interview voor Intermediair omtrent gelijkheid. “Wanneer het over diversiteit gaat word…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.