Blog van Kim van Waes

Op 8 maart staan we stil bij Internationale Vrouwendag.

Internationale Vrouwendag is een wereldwijde dag die de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen viert. De dag markeert ook een oproep tot actie om gendergelijkheid te versnellen.

 
Waarom hebben wij vrouwen nog een speciale dag nodig? Omdat we een belangrijke taak hebben? Omdat we super power bezitten? Omdat we alle ballen in de lucht weten te houden, enorm organisatie talent bezitten, altijd voor iedereen klaarstaan en nog meer van die dingen….?

Het wordt tijd dat we deze dag niet meer ‘nodig’ hebben om respect te ontvangen en eens gewoon gaan doen waar we goed in zijn, zonder daar extra aandacht voor te krijgen. Omarmen waar we goed in zijn en gewoon doen!

Hebben mannen een speciale dag? Krijgen zij complimenten voor het vervullen van hun taken en het innemen van hun (mannelijke) rol?  Nee!

Wist je dat er wel een initiatief voor Mannendag is gedaan? In 1999 in Trinidad en Tobago op 19 november. Deze dag is nooit officieel erkend.

 
Sinds 2 jaar werk ik bij Women in Sales als Salesmanager. Ik ben zelf een vrouw in het salesvak en omarm onze missie volledig. Women in Sales zet zich in voor het vergroten van de diversiteit in het salesvak.

Ook ik heb weleens het gevoel gehad minder de kans te krijgen dan een mannelijke collega. Als ik terug kijk op deze situaties, moet ik toegeven dat mijn mannelijke collega’s ergens voor stonden, ze waren pro-actief in het uiten van hun ambitie. Ik was afwachtend, stelde het gesprek uit en wachtte tot ik een positief overleg had of een grote deal had gesloten of iets anders speciaals had bereikt, waardoor ik kon verantwoorden aan mijzelf dat ik recht had op promotie of een stap omhoog. De enige die ik in de weg zat, was mijzelf.

Sinds ik bij Women in Sales werk, is mijn grootste verbazing eigenlijk hoe moeilijk wij vrouwen het voor onszelf maken. Een groot aantal vrouwen kan verkopen als de beste, maar zodra ze zichzelf moet verkopen komt de bescheidenheid naar boven. Dan vinden we het belangrijk om onze aandachtspunten te benoemen in plaats van onze kracht en verschuilen we ons achter ‘wij’ en ‘het team’ in plaats van te staan voor onze prestaties!  Waarom?

Onze moeders, grootmoeders en overgrootmoeders hebben hard gestreden voor gelijke beloning, stemrecht, gelijke behandeling in het gezin en de rechtspraak en recht op seksuele vrijheid. Dit hebben ze bereikt en hoe! Laten wij ze bedanken voor deze strijd en doen waar we recht op hebben. Laten zien waar we goed in zijn, daar is helemaal niets mis mee.

Women in Sales strijdt verder voor gendergelijkheid en meer vrouwen in het salesvak. Als wij ons werk goed doen, is Vrouwendag straks niet meer nodig.

Wij nodigen alle vrouwen uit: bring it on!

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Hoe verwerkt ons brein informatie? Tijdens dit webinar neemt dr. Marcia Goddard je mee in de neurowetenschap van besluitvorming. Hoe…
Waarom meer vrouwen nodig zijn binnen de technische sector

Waarom meer vrouwen nodig zijn binnen de technische sector

Het aandeel vrouwen dat een technische beroep uitoefent, is een schrijnende 15%. Wij vroegen Francien Korstanje – Business Unit Director…

Meer vrouwen aan de top. Geen gezeik, iedereen gelijk!

Afgelopen week heeft Elles van Teylingen meegewerkt aan een Interview voor Intermediair omtrent gelijkheid. “Wanneer het over diversiteit gaat word…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.