NADIA MOUSSAID OP ÉÉN IN DE KLEURRIJKE TOP 100

Journaliste en presentatrice Nadia Moussaid voert dit jaar De Kleurrijke Top 100 aan. „Zij staat voor de nieuwe generatie vrouwen van kleur in de media. Zij is wat ons betreft het gezicht van verandering en de personificatie van talent, vrouwelijk leiderschap, intellect en verbinding.” De hoofdredactie van De Kleurrijke Top 100 heeft niets dan lof voor Moussaid.

Op 28 februari mocht Moussaid de prijs in ontvangst nemen, voor haar werk en de impact die zij het afgelopen jaar heeft gehad als opvolger van Eva Jinek en haar journalistieke werk voor onder andere AT5, NTR, KRO-NCRV en de VPRO.

SPOT ON

„Zolang Nadia in de media werkt, maakt zij zich hard voor diversiteit, feminisme en gelijkwaardigheid en zij is met haar antropologische benadering van actuele zaken altijd spot on. Ze is een voorbeeld voor veel vrouwen die in de media willen werken, of in de media werkzaam zijn en staat met beide journalistieke benen in de samenleving; in tijden van polariserende media is zij overal waar zij komt – of het nu AT5, KRO-NCRV of nu de VPRO is – een verademing”, aldus de hoofdredactie van De Kleurrijke Top 100.

Moussaid heeft laten weten ontzettend blij te zijn met de prijs. „Ik hoop dat ik andere mensen hiermee kan inspireren om hun dromen na te jagen. Binnen of buiten de media. Wat ik altijd een treffende quote vind van Marian Wright Edelman ‘you can\’t be what you cant see’. Rolmodellen en zichtbaarheid zijn echt heel belangrijk. We zijn er nog niet in Nederland maar deze lijst helpt zeker!”

KLEURRIJK

De Kleurrijke Top 100 is een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders, als antwoord op de huidige top lijsten als de Quote500, de top 200 van de Volkskrant en de top 100 van OPZIJ. De lijst wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie, die op zoek gaat naar kleurrijke en inspirerende talenten uit verschillende lagen en genres van de samenleving.

Overigens moet kleurrijk niet in de letterlijke zin van het woord worden opgevat: zo stond een aantal jaar geleden Peter R. de Vries op één. Iemands maatschappelijke en verbindende overtuigingen kunnen ook de doorslag geven om in de lijst te worden opgenomen, aldus de hoofdredactie. Voorgangers waren onder meer Sylvana Simons en Humberto Tan.

Bron: metronieuws.nl

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hoe laat je een onuitwisbare indruk achter? In het dagelijkse en zakelijke leven is de eerste indruk en hoe jij…
Megan Don: Een doorzetter met een passie voor sales

Megan Don: Een doorzetter met een passie voor sales

Als je denkt aan een echte doorzetter met een passie voor sales, dan kom je al snel uit bij Megan…
Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Hoe verwerkt ons brein informatie? Tijdens dit webinar neemt dr. Marcia Goddard je mee in de neurowetenschap van besluitvorming. Hoe…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.