Carlina Marani

Managing Director AISAM - Accenture Dubai
Van een studie Italiaanse taal- en letterkunde tot het volledig in- en uit elkaar halen van computers. Het carrièrepad van Carlina is er een met verrassende wendingen. Onlangs startte zij met een nieuwe functie bij Accenture in Dubai. Wij mochten een steentje bijdragen aan deze nieuwe stap en spraken haar over haar ervaring.

Lees haar verhaal hieronder verder...

“Tien jaar geleden had ik mij niet kunnen bedenken dat ik nu hier zou zitten als senior director bij Accenture Dubai.”

Jij bent nu al even aan de slag voor Accenture, kan jij meer vertellen over jouw functie en de organisatie?
“Accenture is een consultancy bedrijf. Binnen consultancy hebben ze ook weer diverse vakgebieden. Voordat ik werd aangenomen opereerden die vakgebieden vooral los van elkaar. Accenture had de wens om de verbinding tussen de verschillende bedrijfstakken te vergroten. Maar zag in dat zij voor de grote complexe deals een te weinig salescapaciteit hadden. Dit omvat de taak van een marketmaker. Accenture wil de omzet vergroten en die komen vooral voort uit de grotere deals. Daar richt ik mij dus op met mijn rol. Dit doe ik voor de regio Asiam (Afrika, South-East Asia, India, Australië, Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten).”

Jij bent nu marketmaker, maar waarmee is jouw carrière ooit begonnen?
“Ik heb Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd in Leiden. Na mijn studie besloot ik, als ik dan toch de taal had gestudeerd, ook wilde ontdekken hoe het land in elkaar stak. Toen ben ik naar Italië verhuisd, waar ik vijf jaar in Milaan heb gewoond. In Milaan ben ik eigenlijk in de sales wereld terecht gekomen. Daar vervulde ik sales en consultancy functies voor allerlei verschillende bedrijven, maar voornamelijk binnen de chemische sector. In Italië was het erg lastig om stappen te maken en vooruit te komen als buitenlandse vrouw. Dat is een van de redenen dat ik terugkeerde naar Nederland. Ondertussen had ik een interesse ontwikkelt voor pc’s. Zo kon ik mijn pc in- en uit elkaar schroeven, waardoor ik in de IT-sector ben gaan kijken. Vervolgens ben ik bij Dell terechtgekomen, waar eigenlijk mijn carrière in de IT-wereld is begonnen.

Vervolgens heb ik voor behoorlijk wat IT-bedrijven gewerkt, zoals Microsoft, InterAccess (nu SLTN), ook een businesspartner van IBM. Na InterAcces heb ik uiteindelijk tien jaar voor IBM gewerkt in allerlei verschillende functies. Begonnen bij softwaresales en doorgegroeid naar mijn wereldwijde functie als directrice. Toen kwam Elles op mijn pad…” ”

Hoe is dat proces met Elles en Women in Sales verder voor jou verlopen?
“Sabine deed in eerste instantie een reach out op LinkedIn. Het was voor een baan dat niet op mijn niveau lag en het was in Nederland. In eerste instantie reageerde ik een beetje geïrriteerd en zei dat de functie totaal onder mijn niveau was. Petje af voor Sabine, want zij heeft mij overtuigd om toch met elkaar te bellen. Tijdens dat telefoongesprek vertelde ik meer over mijn profiel en wensen. Met name dat ik al lang aan het kijken was of ik naar het buitenland kon met als specifieke voorkeur; Dubai. Sabine vertelde dat Elles een call had met Accenture in Dubai en dat ik haar even een belletje moest geven als ik dit interessant zou vinden. Accenture Nederland wilde ik niet, maar voor Dubai stond ik open. Daarbij kwam ook dat ik op dat moment al in een wereldwijde functie zat en dat graag zo wilde houden. Vervolgens heb ik een call met Elles gehad. Zij nam mijn CV direct mee in het proces. Daarna had ik al redelijk snel een eerste gesprek. Vele gesprekken later heb ik in mei een week vrij genomen om de laatste gesprekken af te handelen, zodat ik dat niet nog naast mijn huidige baan hoefde te doen. Eind mei tekende ik het contract en heb ik opgezegd bij IBM. De verhuiscontainer stond al voor de deur, nog voor dat ik mijn backgroundcheck, referenties en alles wat nog gedaan moest worden had afgerond.”

Misschien wat cliché, maar hoe ziet jouw toekomst eruit?
“Ik heb heel eerlijk gezegd geen flauw benul, maar ik denk dat dat ook een nuttige carrièretip is. Ik weet dat de HR-directrice van IBM, wel eens heeft gezegd: “jouw carrière pad is niet 1 lineaire lijn”. Wat ik hoop is dat ik de komende tien jaar heel blij ben bij Accenture Dubai, net zoals ik blij was bij IBM voor tien jaar. En ook dat ik misschien nog een aantal stappen kan maken. Ik hoop ook de komende acht jaar in Dubai te blijven, zodat mijn dochter hier haar school kan afmaken. Maar voornamelijk dat mijn gezin en ik het nog naar ons zin blijven hebben. Stel dat het niet werkt bij Accenture, dan zie ik dat ook niet als probleem, want zoals gezegd is mijn carrière geen lineaire lijn. Wellicht was het wel de bedoeling dat ik naar Dubai verhuisde maar dat ik straks bij een ander bedrijf terecht kom of dat ik komende acht jaar in deze functie blijf. We gaan het allemaal zien en ik ga heel hard mijn best doen om hier een succes van te maken. Tien jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik nu hier zou zitten als senior director bij Accenture Dubai.”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op.

Elles van Teylingen

Managing partner
+31 (0)6 19 01 51 31 e.vanteylingen@womeninsales.com

Denise Veerman

Managing Director Operations
+31 (0)6 82 06 19 31 d.veerman@womeninsales.com

Balanced teams. Better. Faster.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.