Minck Beernink

Account Representative - Schneider Electric
Aan ieder nadeel zit een voordeel, dat ervaarde Minck ook toen zijn contract niet werd verlengd door de coronacrisis. Maar waar een deur dichtgaat, gaat er ergens anders een raam open. Ondertussen is Minck helemaal op zijn plek bij Schneider Electric en wij spraken hem over zijn ervaring.

Lees zijn verhaal hieronder verder.

“Ik probeer altijd uit alles het uiterste te halen; inzet maal kennis is uitkomst.”

Jij bent nu al even aan de slag voor Schneider Electric, kan jij ons meer vertellen over jouw functie en de organisatie?
“Ik werk nu tien maanden in het Digital Sales team bij Schneider Electric. Wij brengen de installateurs achter de groothandels in kaart. Schneider Electric levert grotendeels aan groothandels, waarna zij de installateurs bedienen. Kort door de bocht heeft Schneider Electric te maken met alles wat vandaag de dag stroom nodig heeft. Die stroom moet op een bepaalde manier gedistribueerd worden door panden, treinstations, vliegvelden etc. Om dat te realiseren zijn ontzettend veel componenten en producten nodig. Wij zitten vooral in het energiemanagement en leveren daarvoor verschillende producten. Wij verkopen veel van die componenten of producten aan installateurs die bijvoorbeeld bij mensen thuiskomen, om de groepenkast bijvoorbeeld te repareren. De installateurs doen hun inkopen bij de groothandel. Doorgaans verkopen wij niet rechtstreeks aan de installateurs. Omdat de groothandel ertussen zit, zijn heel veel installateurs nog niet bekend bij ons. Wat wij het afgelopen jaar hebben geprobeerd, is door middel van campagnes, te ontdekken welke installateurs bekend zijn bij Schneider Electric en ons als bedrijf interessant vinden. Wij belden vooral veel na om potentiële business en interessante klanten te ontdekken. Om er vervolgens voor te zorgen dat wij direct konden inspelen op die installateur, in plaats van via de groothandel. Binnen het Digital Sales team hield ik mij vooral bezig met de MKB-installateurs in de woningbouw en utiliteitsector.”

Jij bent nu onderdeel van het digital salesteam, maar waarmee is jouw carrière ooit begonnen?
“Ik was zestien toen ik klaar was met mijn VMBO opleiding. Op dat moment wist ik totaal niet wat ik later wilde worden . Uiteindelijk ben ik gaan studeren voor onderwijsassistent. Leuk, maar niet helemaal mijn ding. Daar kwam ik al vrij snel achter. Gelukkig kon je destijds met iedere MBO-opleiding je aanmelden voor een vervolg HBO-studie. Om die reden heb ik de opleiding tot onderwijsassistent wél afgemaakt. Vervolgens ben ik begonnen aan de Hogere Hotelschool in Apeldoorn. Tijdens mijn studie ben ik voor een operationele stage naar Sint Maarten vertrokken. Het daaropvolgende jaar liep ik mijn management stage bij het Sheraton Amsterdam Airport Hotel op Schiphol. Uiteindelijk heb ik twee-en-halfjaar bij het Sheraton stage gelopen en gewerkt. Vanuit mijn stage rol als Duty Trainee werd ik na mijn stage benaderd om de Duty Manager, wie op dat moment weg ging, op te volgen. Ik gaf daar leiding aan vier andere Duty Manager Trainees. Het was een erg leuke maar ook leerzame functie! Uiteindelijk hield dit avontuur op ten gevolgen van de corona-pandemie, mijn contract niet werd verlengd. Het salesvak sprak me toentertijd al enorm aan. Om deze reden ben ik eens om mij heen gaan kijken en kwam ik uiteindelijk terecht bij Schneder Electric. Het is een enorm uitdagende baan waarin je continu een wedstrijd met jezelf aangaat.”

Hoe is jouw proces bij DevelopHer Academy en Women in Sales verlopen?
In mijn zoektocht naar een gave salesfunctie zag ik de vacature van Schneider Electric in combinatie met het traineeship van de DevelopHer Academy voorbijkomen. Na een aantal gesprekken kreeg ik een goed beeld van de functie, het traineeship, en wat ik er uiteindelijk aan zal hebben. Toen ik werd aangenomen werd ik enthousiast opgebeld door Sabine. Zij legde het verdere proces aan mij uit.

Vanaf dag één heb ik dit proces als erg prettig ervaren, het verliep voorspoedig, professioneel en ik voelde me gelijk op mijn plek.

Ik ben erg blij dat ik de keuze voor het traineeship heb gemaakt. Gedurende mijn trainneeship krijg ik iedere twee weken, gedurende een dag les in het sales vak. De theorie sluit naadloos aan op mijn functie, waardoor ik mij ontwikkel als een salesprofessional. Ik zou deze keuze zonder nadenken opnieuw maken en het iedereen aanraden. Vooral wanneer je uit de schoolbanken komt. Soms wordt er met een scheef oog naar een traineeship gekeken, omdat mensen dan al een HBO-studie hebben gedaan. “Waarom zou je dan nog jaar een traineeship volgen?”. Maar na het volgen van dit traineeship kan ik bevestigen dat dit beeld niet klopt. Ik zie het meer als een fulltime baan met iedere twee weken een uitgebreide training, waarin theorie wordt getoetst op praktijk voorbeelden.

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op.

Sabine van Knijff

Sabine van Knijff

Head of DevelopHer Academy
+31 (0)6 19 01 51 31 s.vanknijff@womeninsales.com

Denise Veerman

Managing Director Operations
+31 (0)6 82 06 19 31 d.veerman@womeninsales.com

Balanced teams. Better. Faster.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.