War for Talent en Droomstarters

Bedrijven hebben behoefte aan jong talent in hun organisatie. Echter het valt niet mee voor de gevestigde orde om met nieuwe generaties te werken. Het is aan elkaar wennen.

Marcella Petrarca, oprichter van Droomstarters, gelooft dat werkgever en werknemer elkaar veel eerder zouden kunnen ontmoeten. Ze helpt studenten met het vinden van een relevante bijbaan met haar start-up De Droomstarters. Droomstarters en bedrijven leren elkaar op deze manier goed kennen en bouwen al een band op voor het afstuderen. Studenten ontdekken welk bedrijf, cultuur en soort werk goed bij ze past. Bedrijven weten wie er bij hen past en kunnen na het afstuderen de medewerker een baan aanbieden. Dit maakt de afstand voor studenten tot de arbeidsmarkt veel korter en de overgang veel prettiger en bewuster. In plaats van een extra hengel te gooien in de vijver waar iedereen in vist, wil Droomstarters de vijver vergroten door eerder toegang te geven tot het jonge talent, tijdens de studie al.

Marcella heeft vanuit eerder opgerichte bedrijven en vorige werkgevers van dichtbij gezien dat er een mismatch is tussen de behoeften van bedrijven aan talent en de gevraagde werkervaring van net afgestudeerden. Ook de verschillen tussen de generaties lijken het samenwerken te vertragen. Terwijl welbeschouwd de nieuwe generatie medewerkers zich niet heel andere doelen stelt dan de generaties voor hen. Beide partijen kunnen wat hulp gebruiken om met elkaar het nieuwe werken goed en naar ieders tevredenheid in te vullen. Marcella wil een studenten community opbouwen waar de generaties elkaar treffen en samenwerken.

Daarbij wil ze een bedrijf hebben en voeren zoals ze zelf wil werken:”Ik heb eerder een bedrijf opgericht. Hierna was het werken in loondienst niet meer te doen. Grotere bedrijven zijn zo afgestemd op de massa met processen en bijna machinale doelstellingen en geven – voor mij – te weinig ruimte voor het individu met zijn of haar eigen dromen. Daarom ben ik weer gaan ondernemen, om zelf wel zo’n omgeving te creëren, voor mezelf en voor mijn medewerkers.

Wilt u ook werken met jong talent tijdens de studie, hun verfrissende blik de organisatie in halen en het jonge talent eerder aan uw organisatie binden, mail dan: marcella@dedroomstarters.nl.

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hoe laat je een onuitwisbare indruk achter? In het dagelijkse en zakelijke leven is de eerste indruk en hoe jij…
Megan Don: Een doorzetter met een passie voor sales

Megan Don: Een doorzetter met een passie voor sales

Als je denkt aan een echte doorzetter met een passie voor sales, dan kom je al snel uit bij Megan…
Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Hoe verwerkt ons brein informatie? Tijdens dit webinar neemt dr. Marcia Goddard je mee in de neurowetenschap van besluitvorming. Hoe…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.