Opleidingstraject voor

Professionals

Heb je affiniteit met techniek en werk jij graag met je handen? Dan is dit een perfect opleidingstraject met baangarantie voor jou. Het maakt zelfs niet uit als je helemaal geen ervaring hebt. Wij zijn op zoek naar gedreven vrouwen die zich willen scholen in de (elektro)techniek. De functie van (elektro) monteur is breed en veelzijdig, de werkzaamheden en werklocaties kunnen met de dag verschillen.
Je bent nooit te oud of te jong om een nieuwe doel te stellen of een nieuwe droom te dromen
-Les Brown
Om het samen te vatten is de (elektro) monteur degene die zich bezighoudt met het installeren, aanpassen en onderhouden van elektriciteit. Voorbeelden van diensten van een elektromonteur zijn verlichtingen aanleggen, een groepenkast plaatsen of aanpassen, krachtstroom aanleggen en elektriciteitsnetwerken aanleggen of uitbreiden.

Er zijn vier verschillende soorten elektromonteurs te onderscheiden:

  1. De elektromonteur die voornamelijk buiten werkt en kabels aanlegt die vanuit een elektriciteitscentrale doorgetrokken worden naar woningen en gebouwen;

  2. De elektromonteur die de installatie en het onderhoud in deze gebouwen verzorgt;

  3. De residentiële elektromonteur; hij/zij zorgt ervoor dat de installaties en het onderhoud omtrent elektro in kleine wooneenheden (appartementen, huizen) wordt uitgevoerd;


  4. De elektromonteur die de installaties omtrent computernetwerken, telefoonleidingen etc. uitvoert.

Je weet dat je met elektriciteit te maken hebt en dat je je aan veiligheidsregels moet houden. Je bent daarnaast graag af en toe buiten. Je bent soms in gebouwen te vinden, maar je gaat ook aan de slag in de publieke ruimte. Dat betekent dat je te maken hebt met mensen die voorbij lopen, verkeer dat voorbij rijdt en inwoners die afhankelijk zijn van jouw werk.

Hoe wij jou helpen

Wij hebben een totaalaanbod van elektrotechnische opleidingen. Door middel van een niveaubepaling kijken wij welke opleiding het beste bij jouw opleidingsniveau en ervaring past.

Wat je kan verwachten

De opleidingen die wij aanbieden zijn heel divers en afhankelijk van je achtergrond.

Het begint bij aan een opleiding Monteur Laagspanningsdistributie (Credo 25273), mocht je deze nog niet hebben dan kunnen wij deze verzorgen.

Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken. Dit traject duurt gemiddeld twee jaar.

Bekijk onze brochure voor meer informatie.

Het verhaal van

Onze professionals

How balanced is your team?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.