Roxanne Kruijsman

Head of Sales cyber security - Eurofins
Roxanne is niet bang om onderuit te gaan en bewijst dat met haar ambitie en toekomstvisie. Als Head of Sales geeft zij coachend leiding aan een team van zes en is het haar ambitie om binnen afzienbare tijd internationaal uit te breiden en sales teams op te zetten die zij vervolgens managed. Zij maakte in 2020, met hulp van Women in Sales, de overstap van een Internationaal telecombedrijf naar cybersecurity. Wij spraken haar over haar ervaring.

Lees haar verhaal hieronder verder.

“Als je echt iets wilt moet je doorzetten en je niet laten tegenhouden. Zet angst om in kracht en ga ervoor! Niet lullen maar poetsen!”

Jij bent nu al even aan de slag voor Eurofins, kan jij meer vertellen over jouw functie en de organisatie?
“Ik werk sinds 15 september 2020 bij Eurofins in de cybersecurity. Het leukste aan mijn functie is dat het een hele diverse rol is waarin ik me zowel bezig houd met de sales strategie en de groei van de organisatie, nauw samenwerk met marketing en operations en daarbij natuurlijk het verder op/uitbouwen van het salesteam om ervoor te zorgen dat iedereen succesvol is met als doel dat we nieuwe klanten en markten aanboren en dat onze bestaande klanten uitstekende service krijgen. Mijn rol is door de diversiteit ook vrij uitdagend en daar houd ik van!”

Jij bent nu Head of Sales bij Eurofins, maar waarmee is jouw carrière eigenlijk begonnen?
Mijn eerste baan begin ik per toeval in de IT en verkocht ik software licenties. Ik had vooraf niet echt een idee over wat ik kon verwachten, maar een vriendinnetje van mij was recruiter en zij had daar echt iemand nodig en vroeg of ik dat wilde doen. Ik werkte met allemaal mannen op een inside sales afdeling. Mijn job was leuker dan ik had verwacht en ben ik van daaruit toch verder in de IT gerold. Ik realiseerde mij destijds niet dat een vrouw binnen de IT vrij weinig voorkwam en zelfs uniek was!

Voorafgaand aan mijn huidige rol was ik account director bij CenturyLink (Lumen) een global telecombedrijf waar ik verantwoordelijk was voor 15 global accounts en ondersteund werd door een divers team van 5 mensen met verschillende kennisonderdelen of specialisaties. Omdat ik vaak tegen Cyber Security vraagstukken aanliep vond ik een vervolg stap in de Cyber Security, en een rol waarin ik mijn ervaring als leidinggevend kon uitbreiden, een juiste! En juist op dat moment kwam ik in aanraking met Women in Sales.

Hoe is dat proces met Women in Sales verder voor jou verlopen?
“Ik weet nog precies hoe dat ging. Ik was op kantoor bij Century Link en hoorde klanten de hele tijd praten over een securityoplossing. Dat zette mij aan het denken en was de aanzet van de wens dat ik daar iets mee wilde doen. Op een gegeven moment zag ik een advertentie voorbijkomen op LinkedIn, van Women in Sales, waar ik toen nog nooit van had gehoord. Ik vond het interessant, ging de vacatures bekijken en toen heb ik eigenlijk gewoon gebeld. Ik heb direct een gesprek gehad met Elles en zij begon allereerst over Accenture. Ik kom niet van de Big Five consultancy bedrijven en de mensen bij die organisatie vonden dat een obstakel. Elles belde mij vervolgens met het nieuws dat ze een hele leuke call had gehad met een bedrijf en wat echt wat voor mij zou zijn, namelijk Eurofins. Zo is het balletje gaan rollen.

Wat ik heel goed vind aan Women in Sales en dat heb ik ook gemerkt bij Elles, zij kijkt echt naar de persoon die zij voor zich heeft en kan die match goed maken. Daarnaast kijkt ze ook verder. Stel ik was opzoek naar een specifieke rol, dan zou Elles heel goed kijken naar wie ik ben en wat ik wil. Zij is heel kandidaat gericht. Ik kreeg echt het gevoel dat ze mij begrijpt en dat heeft de opdrachtgever denk ik ook. Ik hou wel van die directe aanpak.”

Misschien wat cliché, maar hoe ziet de toekomst er voor jou uit?
“Eerst had ik die wel een beetje uitgestippeld, met ideeën dat ik bijvoorbeeld op een bepaalde leeftijd zoveel mensen wilde aansturen. Nu ga ik me vooral op deze functie focussen, totdat ik dit echt goed kan en ik mijzelf goed kan neerzetten. Zorgen dat wij echt goede winsten gaan draaien, dan ben ik er ook van overtuigd dat je met dat succes verder komt. Wat ik wel nog graag zou willen is meer internationaal werken. Bijvoorbeeld als Eurofins een kantoor wilt opzetten in Brazilië, dat ik daar dan verantwoordelijk word voor een goed draaiend kantoor, goede sales en operations. Daarnaast zou ik ook wel wereldwijd verantwoordelijk willen zijn voor de salesafdeling.”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op.

Elles van Teylingen

Managing partner
+31 (0)6 19 01 51 31 e.vanteylingen@womeninsales.com

Denise Veerman

Managing Director Operations
+31 (0)6 82 06 19 31 d.veerman@womeninsales.com

Balanced teams. Better. Faster.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.