Sales Influencer: Karin Mudde

Sales Influencer: Karin Mudde, geen robot kan tegen deze powervrouw op.

 

Iedere maand interviewen wij een prominente influencer uit het sales vak. Zij vertellen ons iets over zichzelf, hun carrière en praten ons bij op het gebied van trends en ontwikkelingen in het sales vak. Deze maand spraken wij Karin Mudde, zij is Account Director bij DPA I&RPA

 

Wie is Karin Mudde?

“Mijn naam is Karin en ik kom uit Rotterdam. Ik woon al in Rotterdam sinds mijn studie, die ik in ’97 startte. Rotterdam is voor mij als een oude schoen die past. Al wordt de stad steeds hipper en internationaler. Van mij hoeven die rode bussen vol toeristen niet persé maar ach, daar komen we ook wel weer overheen.

Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon van twee jaar oud. We wonen redelijk in het centrum. Veel mensen trekken uit de stad nadat ze kinderen hebben gekregen. Maar ik vind het juist heerlijk om centraal te wonen met een kleintje. Er is altijd zoveel te doen, zo heeft de Kunsthal bijvoorbeeld vaak exposities voor kinderen. En in de zomer lekker parkhangen met vrienden. Eén grote kinderboel is het dan altijd. Geweldig!

 

Naast mijn fulltimebaan in Amsterdam en mijn gezin, blijft er niet heel veel tijd over voor hobby’s. Maar uiteraard heb ik ook behoefte aan me-time en ontspanning. Ik ga graag de stad in met vriendinnen om leuke restaurantjes te bezoeken of nieuwe barretjes uit te proberen. Gezellig bijpraten. Daarnaast ben ik echt een seriejunk. Mijn vriend en ik kijken heel graag series samen. Op de bank met een lekker hapje/ drankje. Daarnaast lees ik graag boeken maar het komt er zelden van.“

 

Wat doe je nou eigenlijk?

“Ik heb echt een geweldige baan. Ik verkoop namelijk robots! Of nou ja, dat is iets te kort door de bocht. ‘Onze’ robots zijn digitale medewerkers die computersystemen aansturen, precies op dezelfde manier zoals wij dat doen. Al het saaie, repetitieve werk kan door de digitale robots gedaan worden. Denk aan het verzenden van goedgekeurde facturen. Daar komen flink wat kliks en schermen bij kijken. Dat neemt tijd in beslag. De digitale robots doet dit foutloos, veel sneller dan een mens en 24/7. Want op vakantie hoeft hij niet.

Het is mijn taak om bij bedrijven na te gaan of zij een project op willen starten rondom Robotic Process Automation (RPA). Wij leveren dan de dienstverlening daaromheen. Bijvoorbeeld een programmeur die de digitale robot implementeert of een proces deskundige die in kaart brengt welk proces zich binnen jouw organisatie het beste leent voor RPA.”

 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Pfoe dat vind ik wel een lastige. Ik heb gelukkig vaak advies gekregen van mensen om me heen. ‘Pieker niet, het loopt toch anders’ vind ik altijd wel een mooie. Soms kan ik teveel bezig zijn met stap 17 terwijl stap 2 nog niet genomen is. Natuurlijk is het belangrijk om vooruit te kijken, maar het is ook belangrijk om in het hier en nu te leven. Te genieten van kleine dingen en naar grotere dingen toe te werken. Meestal loopt het compleet anders dan dat ik bedacht had. Daarom dus, ‘pieker niet, het loopt toch anders’.”

Welke trends zullen volgens jou erg belangrijk worden binnen het sales vak het komende jaar?

“Wat belangrijk is (en ook steeds belangrijker wordt) in sales, is oprechte interesse in elkaar en elkaars bezigheden/branche. Tenzij jij die gesprekspartner kunt zijn op niveau, kun je geen verbinding maken. En zonder verbinding geen succes. Daarom is het van belang dat je je beweegt in een wereld die je écht boeit zodat je de kennis in vakbladen/vak gerelateerde websites etc. gemakkelijk tot je neemt. Toon interesse, wees goed voorbereid, maak heldere afspraken, waardeer elkaars tijd. Eigenlijk heel normaal, toch?”

 

Wat zijn jouw ambities en wat wil je nog bereiken?

“In het kader van ‘pieker niet, het loopt toch anders’ heb ik daar geen vastomlijnde ideeën bij. Ik ben net begonnen bij DPA Robotics en ik ben vastbesloten om van deze unit een succes te maken. Laten we dat eerst maar eens doen. Ik volg mijn eigen advies dus op en blijft nu daarom nog even bij stap 2 in plaats van dat ik me weer hals over kop met stap 17 ga bezighouden.

Wat ik wel merk is dat ik bij een interessante club zit, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Dat is mooi om te weten en dit inspireert mij enorm. Met mijn ambities zal het daarom wel goed komen!”

 

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hoe laat je een onuitwisbare indruk achter? In het dagelijkse en zakelijke leven is de eerste indruk en hoe jij…
Megan Don: Een doorzetter met een passie voor sales

Megan Don: Een doorzetter met een passie voor sales

Als je denkt aan een echte doorzetter met een passie voor sales, dan kom je al snel uit bij Megan…
Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Webinar: De neurowetenschap van besluitvorming

Hoe verwerkt ons brein informatie? Tijdens dit webinar neemt dr. Marcia Goddard je mee in de neurowetenschap van besluitvorming. Hoe…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.