Mentorprogramma’s als oplossing voor inclusiviteit en diversiteit?

Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat maar liefst 40% van de bedrijven te maken heeft met een gebrek aan inclusiviteit. Dit kan leiden tot een achterstand op het gebied van het werven van nieuw talent en het ontwikkelen van nieuwe producten en innovaties. Het is dus belangrijk voor bedrijven om te werken aan inclusiviteit om zo hun concurrentiepositie te behouden en te versterken.

Inclusiviteit van binnenuit stimuleren, hoe kan een mentorprogramma daarin ondersteunen?

Een manier om inclusiviteit te bevorderen is door middel van mentorprogramma’s. Deze programma’s bieden begeleiding en ondersteuning aan nieuwkomers in het bedrijf en zorgen voor een gevoel van verbondenheid en inclusie. De DevelopHer Academy van Experts in Balanced teams is een goed voorbeeld van zo’n mentorprogramma. Dit programma richt zich specifiek op commerciële trainees en biedt hen gedurende een heel jaar intensieve begeleiding en training. Een belangrijk onderdeel van dit programma is de begeleiding van hiring managers, die zich inzetten om de trainees te helpen en te ondersteunen. 

Een kracht van de DevelopHer Academy ligt in het aannemen van een team van minimaal 6 trainees. Dit team kan van binnenuit de organisatie beïnvloeden en een cultuur van inclusiviteit en diversiteit stimuleren. Dit kan leiden tot een positieve verandering binnen het bedrijf en een versterking van de concurrentiepositie. 

De voordelen van de DevelopHer Academy voor inclusiviteit en diversiteit in het bedrijfsleven

Maar waarom is inclusiviteit zo belangrijk voor bedrijven? Een inclusieve cultuur zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Dit leidt tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid van werknemers en uiteindelijk tot betere prestaties. Bovendien wordt een bedrijf met een inclusieve cultuur gezien als een aantrekkelijke werkgever voor jonge talenten, zoals de jongere generatie, Gen Z. 

Inclusiviteit is dus niet alleen belangrijk om de concurrentiepositie van bedrijven te versterken, maar ook om te voldoen aan de wensen van jonge talenten. De DevelopHer Academy van Experts in Balanced teams is een goed voorbeeld van hoe bedrijven kunnen werken aan inclusiviteit en diversiteit. Door het aannemen van een team van trainees en het bieden van intensieve begeleiding en training, kan een cultuur van inclusiviteit worden gestimuleerd en versterkt. Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook voor de werknemers en de maatschappij als geheel.

Zo heeft onze DevelopHer Academy bij één van onze opdrachtgevers bijgedragen aan het behalen van hun diversiteitsdoelstellingen.

Wij bieden DevelopHer mentorprogramma’s aan onder onze labels: Women in Sales, Women in Technics en Women in Welding.

Het overwinnen van vooroordelen: Een blauwdruk voor inclusieve technische gemeenschappen

Het overwinnen van vooroordelen: Een blauwdruk voor inclusieve technische gemeenschappen

Vooroordelen en stereotypen lijken in onze samenleving te blijven hangen, zelfs als we beweren steeds toleranter te worden. Als gemeenschap…
Vrouwen in techniek: Het bouwen aan een inclusievere toekomst in de technische wereld

Vrouwen in techniek: Het bouwen aan een inclusievere toekomst in de technische wereld

We zitten in het jaar 2024, vrouwen en mannen hebben theoretisch gezien gelijke kansen. Toch vind je binnen sommige sectoren…
Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hier zijn 5 tips om impactvol te spreken

Hoe laat je een onuitwisbare indruk achter? In het dagelijkse en zakelijke leven is de eerste indruk en hoe jij…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.