Opleidingstraject voor

Professionals

Investeer in een toekomst als vrouwelijke lasser. Meld je aan voor ons opleidingsprogramma in samenwerking met Lasschool Nederland. Het enige dat je nodig hebt is affiniteit met lassen en een gezonde dosis lef!
Maak het verschil door te investeren in je toekomst.
Het populaire lasproces TIG lassen kan toegepast worden bij staal, RVS en aluminium lassen. TIG lassen is een nauwkeurig lasproces waarbij je als lasser veel controle hebt. Je kan er visueel hele mooie lassen mee leggen. Vergeleken met andere lasprocessen is het geen makkelijk lasproces, het vraagt veel vaardigheid van de lasser doordat er met twee handen gewerkt wordt.

Het is een schone lastechniek doordat het niet spettert en het kan goed worden toegepast bij dunwandig materiaal.

Je kan bij de opleiding TIG lassen kiezen welk materiaal je wilt lassen. Voorafgaand aan de opleiding maak je de keuze uit staal, RVS of aluminium. Tijdens de opleiding las je de werkstukken met het gekozen materiaal.

Hoe wij jou helpen

Wij hebben een totaalaanbod van lastechnische kader- en praktijkopleidingen. Door middel van een niveaubepaling kijken wij welke opleiding het beste bij je opleidingsniveau en ervaring past. Er zijn vijf verschillende soorten lasprocessen. Ieder lasproces is voor andere werkzaamheden en materialen geschikt. Wij leiden je op voor ieder proces, tevens op alle niveaus. Zowel de theorie als praktijk.

Wat je kan verwachten

Je kiest voor de lasopleiding TIG lassen NIL niveau 1 wanneer je de basis van TIG lassen wilt leren en wanneer je nog geen las ervaring hebt.

Je last materiaal van 4 tot 6 mm dikte. Wanneer je slaagt voor zowel je theorie- als praktijkexamen, ontvang je het NIL diploma TIG lassen niveau 1. Een NIL lasdiploma is een leven lang geldig.

Je kunt na het behalen van niveau 1 en 2 direct aan het werk. Wanneer je niet de ambitie hebt om verder opgeleid te worden naar niveau 3 kunnen wij vervolgen met een certificering of een specifieke opleiding zoals hygiënisch lasser. Het ultieme doel voor het doorlopen van het traject is dat je aan het werk kunt gaan en een baangarantie hebt.

Bekijk onze brochure voor meer informatie.

Het verhaal van

Onze professionals

How balanced is your team?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.